ZANDVOORT - Op woensdagavond hield de politie van Zandvoort een 19-jarige Amsterdammer aan die in het bezit was van een nepvuurwapen. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding dat er een man met ‘blauw haar’ op het strand zou lopen die in het bezit was van een vuurwapen. Het wapen was door kinderen gezien, die het aan ouderen hadden gemeld.


Toen de politie ter plaatse op het strand was en met mogelijke getuigen stond te praten, kwam er een man aanlopen met een blauwe bandana op zijn hoofd. Van een afstandje was te zien had hij een (vermoedelijk) vuurwapen in zijn kontzak had zitten. De politie trok onmiddellijk hun vuurwapen en hielden de verdachte onder schot. Toen hij was aangehouden en kon worden gefouilleerd bleek het vuurwapen slechts een telefoonhoesje in de vorm van een pistool te zijn. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Nadat hij zijn verhaal had gedaan, werd hij met een waarschuwing heengezonden.

Gevaar nepvuurwapens
Een neppistool lijkt zo onschuldig, maar bij een melding over een mogelijk vuurwapen kan de politie niet anders doen dan dit uiterst serieus aanpakken. Gelukkig werkte de verdachte goed mee aan zijn aanhouding. Maar wat had er kunnen gebeuren als de verdachte bijvoorbeeld plotseling naar zijn broekzak had gegrepen…