ZANDVOORT - Een niet alledaagse klus voor de Zandvoortse brandweer. Die werd woensdagochtend opgeroepen om een dier in nood te redden, en dat bleek ditmaal geen angstige kat in een hoge boom te zijn.

Toen de brandweer de melding over een dier in nood kreeg, sprongen ze in de auto en reden naar de opgegeven locatie, achter de golfbaan. Enig idee van wat ze daar zouden aantreffen hadden ze op dat moment nog niet, zo blijkt uit de Facebook-post.

Lees ook: Roedel herten bivakkeert op vakantiepark Zandvoort: "Ze weten dat er in de duinen wordt geschoten"

Eenmaal op locatie werd direct duidelijk wat er aan de hand was: een hert was met zijn gewei verstrikt geraakt in een net. Dat net is onderdeel van de golfbaan, en moet voorkomen dat ballen die richting de green worden geslagen buiten de baan vliegen.

Tegenspartelen

Omdat het hert enige tijd bleef tegenspartelen, kostte het de brandweerlieden meer moeite dan verwacht. "Maar op een gegeven moment was het hert zo moe dat het wel lukte", vertelt een woordvoerder.

Uiteindelijk waren er drie mensen nodig om het dier te bevrijden: terwijl twee brandweerlieden het gewei aan weerszijden vasthielden, haalde de derde het net eraf.