ZANDVOORT - De politie heeft vrijdagochtend rond 01.00 uur op de Bloemendaalseweg een 22-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Later bleek dat de man ook een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden.

Agenten waren bezig met een snelheidscontrole op de Zeeweg toen zij een auto zonder verlichting zagen rijden. De bestuurder werd aan de kant gezet en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ook viel een flinke schade aan de linkerkant van de auto op. De Hoofddorper verklaarde dat dit oude schade was maar de agenten vertrouwden dit verhaal al niet. Toen zij doorgaven dat zij de man hadden aangehouden en met hem naar het bureau gingen, kregen zij door dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Boulevard Barnaart waarbij de veroorzaker met gedoofde lichten was doorgereden. De bestuurder werd hiervoor ook aangehouden.

Op het bureau moest de verdachte blazen en blies 780 Ugl. De Hoofddorper kon zijn rijbewijs inleveren die direct werd ingevorderd.