BLOEMENDAAL - In de vroege ochtend van woensdag 22 december heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat aan de Dr. Dirk Bakkerlaan. Direct na de plofkraak zijn vermoedelijk twee personen gevlucht op een (motor)scooter in de richting van de Vijverweg.

De plofkraak vond plaats rond 03.45 uur. Door de explosie is veel schade ontstaan. De politie heeft de omgeving afgezet en er is een onderzoek gestart door de explosievenspecialist van de politie en personeel van de EOD. Nadat de situatie veilig was verklaard, werd forensisch onderzoek op het plaats delict verricht.

Vermoedelijk zijn twee personen op een (motor)scooter gevlucht in de richting van Vijverweg. De politie is meteen een zoekactie gestart naar de verdachten. Uiteindelijk werden er geen verdachten meer aangetroffen. Het is nog onbekend of de daders iets hebben buitgemaakt.

Getuigenoproep
De recherche in Haarlem is een onderzoek gestart naar de plofkraak en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.
- Heeft u rond 03.45 uur, voor, tijdens of na de explosie, de mogelijke verdachten gezien in de omgeving van de Dr. Dirk Bakkerlaan?
- Heeft u na de explosie de (motor)scooter met twee personen zien rijden door Bloemendaal?
- Heeft u een camera in de buurt en beelden van mogelijke verdachten?
- Of heeft u andere informatie over deze plofkraak?

Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw tips en beelden toesturen via het tipformulier.

2021264676