Zandvoort, Bloemendaal - De politie heeft rondom de strandfeesten van Bloemendaal weggebruikers gecontroleerd op rijden onder invloed.

De politie controleerde van zondagavond 22.40 uur tot 01.30 uur ’s nachts op de uitgaande routes: op de Zeeweg in Overveen en op de Boulevard Barnaart in Zandvoort.

In totaal werden binnen drie uur tijd 320 blaastesten afgenomen door de verkeerspolitie en 18 weggebruikers bleken onder invloed van alcohol te hebben gereden. Tegen alle drankrijders werd proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen waren niet in staat cq weigerde een goede ademanalysetest af te leggen: bij hen werd een bloedproef afgenomen. 

Vier van deze 18 drankrijders (waarvan 3 beginnend bestuurders) bleken zo ernstig onder invloed van alcohol, dat de politie direct hun rijbewijs invorderde.

 

Rij alcohol- en drugsvrij!

* Bij een alcoholpromillage van 0,5 ‰ neemt de kans op een ongeval met 40% toe.

* Bij 20 tot 25% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel

* Rijden onder invloed is een misdrijf: het is verboden een voertuig (óók snor- of bromfiets) te besturen onder invloed van alcohol, drugs en bepaalde medicijnen.

* Drugs in het verkeer zijn absoluut verboden. Dit geldt voor alle hard- en softdrugs zoals cocaïne, XTC en cannabis. Natuurlijk mag je als bestuurder  drugs en alcohol ook niet samen gebruikt hebben. De grens voor alcohol ligt dan bij 0,2 ‰. Dit geldt voor zowel beginnend als ervaren bestuurders. Juist het gelijktijdig gebruik van (verschillende) drugs en/of alcohol in het verkeer verhoogt de kans op betrokkenheid bij een ongeval.

#VeiligThuiskomen

Meer informatie is hier te vinden