Zandvoort - De politie heeft dinsdag 11 april een 29-jarige man uit Zandvoort en een 43-jarige man uit Heerlen aangehouden op verdenking van insluiping in vakantiehuisjes aan de Vondellaan. Opvallend is dat het duo de insluiping niet gezamenlijk heeft gepleegd.

Rond 14.00 uur werd de 43-jarige Limburger in de kraag gevat door de politie. Agenten kwamen de man op het spoor na een melding dat een onbekende man in één van de huisjes was binnen gegaan. Doordat de melder een goed signalement doorgaf, kon de politie de insluiper bij de ingang in de boeien slaan. Op het politiebureau kwamen agenten erachter dat de verdachte ook nog meer dan 650 dagen gevangenisstraf uit moet zitten.

Diezelfde dag omstreeks 23.30 uur was het weer raak, maar nu werd de Zandvoorter betrapt. Wederom dankzij een oplettende getuige, kreeg de politie de man snel in de smiezen. Maar dit gold ook andersom en de verdachte zette het op een lopen toen hij de agenten in zijn kielzog kreeg. Na een korte maar intensieve achtervolging, staakte de man zijn vlucht en kon de politie hem aanhouden en meenemen naar het politiebureau.

De verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

2017073998/2017074348