ZANDVOORT - Bijzondere jutters maken in flitsactie van 2 weken de Nederlandse stranden schoon! Meer dan 800 vrijwilligers komen in actie om de stranden en dijken van Sluis tot en met Delfzijl schoon te jutten. Stichting Juttersgeluk biedt hiermee in samenwerking met KIMO Nederland en België een laagdrempelige manier om maatschappelijk actief te zijn.

Door zelf het strand schoon te maken, brengt Juttersgeluk het probleem van de plastic soep onder de aandacht bij álle groepen in onze samenleving.

De Breikunstenaars van Stichting Pluspunt Zandvoort hielpen afgelopen donderdag mee met Expeditie Juttersgeluk in de Zandvoort etappe en maakte het strand schoon. Voordat zij daarmee aan de slag gingen kwamen ze met een verrassing op de proppen voor initiatiefneemster Suzan Klaassen: een cheque van 300 euro!

De meeste dames van de breiclub breien voor het goede doel: hun kunstwerken worden verkocht in Pluspunt èn in de Ruilwinkel van Sinkel. Het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat een paar keer per jaar naar een zelf uitgekozen goed doel. Vandaag was dus Juttersgeluk aan de beurt. Zichtbaar geëmotioneerd nam Suzan Klaassen de cheque in ontvangst: “Ik vond het al geweldig dat jullie vandaag mee wilden doen, dit had ik nooit verwacht. Ik vind dit soort sociale initiatieven zo geweldig, heel erg bedankt lieve breiers!”

Wilt u ook een komen breien? Dat kan! Meedoen is gratis, inclusief kopje koffie met wat lekkers. De breiclub is aanwezig op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur in Pluspunt, Flemingstraat 55, Zandvoort Noord. U bent van harte welkom.