ZANDVOORT - Het aantal auto’s in Nederland is het laatste decennia flink toegenomen. De afgelopen jaren neemt hierdoor de vraag naar slimmer gebruik van auto’s toe vooral vanwege de drukte op de weg en het beperkte aanbod aan parkeerplaatsen in de stadscentra. Een mogelijke oplossing voor duurzamere autobezit is het delen van auto’s. Deze oplossing biedt mogelijkheden voor slimmer autogebruik, ook voor de inwoners van Zandvoort.

Slimmer autorijden

Autodelen zorgt ervoor dat men beter om kan gaan met autobezit. Binnen de platformen worden auto’s tussen particulieren verhuurd, waardoor de autobezitter zijn of haar auto beter benut en tevens wat bij kan verdienen. De huurder kan middels dit concept relatief voordelig en veilig een auto huren. Bovendien zijn er door autodelen minder auto’s nodig, hetgeen bijdraagt aan een schonere wereld.

Mensen die zelf geen auto hebben, kunnen via platformen zoals SnappCar eenvoudig een auto delen in Zandvoort. Het aanbod in de regio is divers met verschillende automerken en typen auto’s, zowel handgeschakelde als automaat. Ook heb je boordevol opties voor bijvoorbeeld huisdieren, kinderen en accessoires. En wil je meer keuze, dan kun je ook gewoon een auto huren in Haarlem, dat op steenworp afstand ligt.

Voordelen van carsharing
Voor autobezitters is zijn de voordelen helder. Je kunt je auto aanbieden tegen een vaste prijs per dagdeel. Zo kun je als autobezitter de kosten van de auto terugverdienen op momenten dat deze anders stil had gestaan. Dit kan gemakkelijk oplopen tot een paar honderd euro per maand.

Als verhuurder kun je zelf de regels bepalen, zoals bijvoorbeeld wel/geen huisdieren. Voor de huurder van een deelauto zijn er ook voordelen. De kosten zijn het belangrijkste pluspunt. Voor een relatief laag bedrag kun je eenvoudig en snel een auto huren in de buurt en heb je geen vaste lasten.