ZANDVOORT - Gisteren,19 december, is de overdekte fietsenstalling aan de Louis Davidsstraat feestelijk geopend. De eerste gebruikers werden getrakteerd op heerlijke koffie, warme chocolademelk en chocolaatjes. 

De fietsstalling is in het bijzonder bedoeld voor busreizigers en bezoekers aan het centrum. De stalling is gratis toegankelijk met gebruik van de OV-chipkaart. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het naastgelegen openbare toilet voor € 0,50.

Met de inpandige stalling is het de intentie om het aantal fietsen, dat soms hinderlijk in de openbare ruimte staat, terug te dringen. 
In de stalling is rekening gehouden met gewone fietsen en fietsen met mandjes voorop door het plaatsen van verschillende rekken. Daarnaast is er ruimte gereserveerd voor het parkeren van bakfietsen.

De fietsenstalling is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord Holland en maakt onderdeel uit van de hele ontwikkeling van het Louis Davidscarré en de herinrichting van de Louis Davidsstraat. Zo is deze zomer de Albert Heijn geopend, is de nieuwe bushalte in gebruik genomen en wordt momenteel nog gewerkt aan de afronding van het Carréplein.