ZANDVOORT - Voor de vrijwilligers van Pluspunt werd vrijdag 22 september weer het jaarlijkse Fooienfeest georganiseerd om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet.

De cliënten/bezoekers van Pluspunt geven soms wat extra’s, omdat ze de hulp erg waarderen. Vooral diegenen die gebruik maken van de belbus, maar ook voor hulp bij klusjes en vervoer naar en van het ziekenhuis, wordt erg op prijs gesteld.

Dit jaar deden er in totaal 73 vrijwilligers mee aan de vele activiteiten.

Er werd gejuicht om elke strike en spare bij de bowling in Center Parcs, genoten van een heerlijke voetreflexmassage door Dieuwertje Dullaert en enkele dames werden prachtig opgemaakt bij ICI Paris van Parfumerie Moerenburg. Vijf vrijwilligers genoten om de beurt een ritje maken in een Alfa Romeo, met een tussenstop bij het circuit en verder via Kraantje Lek weer naar Zandvoort. Ook de vaartochtjes in een sloep door de Haarlemse grachten waren een hele belevenis. In het Holland Casino kregen vrijwilligers uitleg over de diverse spelen en kon er gespeeld worden zonder uitbetaling.

Ook het maken van Gelukspoppetjes in combinatie met een drankje en wat zelfgemaakte hapjes door Joekie werd als heel leuk ervaren en de wijnproeverij van Hans zorgde voor heel wat vrolijke vrijwilligers omdat zij de wijn “uitspugen” zonde vonden. Gelukkig konden de vrijwilligers ontsnappen uit De Escape Room aan de Burg. Engelbertstraat zodat ze op tijd terug waren voor het Mexicaanse buffet waar er vooral ook gezellig met elkaar gekletst kon worden.

Tijdens het buffet verwelkomde directeur Albert Rechterschot iedereen en vertelde, dat door de Wensboom weer vijf wensen in vervulling kunnen gaan. De jury honoreerde de volgende wensen: Een mantelzorgster (voor 3 mensen) gaat in het zonnetje gezet worden. Twee keer een leuke dag voor vluchtelingen gezinnen. Een gezamenlijk uitje voor scootmobielers en het regelen van een ontmoeting met de vloggers Milan en Enzo Knol in combinatie met het in gebruik nemen van de voetbaldoeltjes bij De Distel. En een speciale wens van Bas: hij wil graag een VW GTI. Dat werd geregeld! Alleen werd het een dinky toy, want stelen doen we niet. Daarnaast waren er nog enkele wensen waarbij de Gemeente een handje gaat helpen en ook een geurtje voor een lieve dochter werd geregeld. Uiteraard spreken we voor overige hulp en wensen onze vrijwilligers aan. De wensboom krijgt volgend jaar weer een vervolg.