ZANDVOORT - Na vier populaire edities van Cycling Zandvoort, keert een van de meest sportieve en gezellige fietsevenementen ook dit jaar terug op Circuit Zandvoort. Ditmaal zal in het weekend van 17 en 18 juni de Zandvoortse racepiste het toneel zijn van een weekend vol fietsplezier met, op zondag, naast de finish van de bekende 24 uurs-race op de fiets, ook andere fietsactiviteiten op het evenemententerrein. Bij de jubileum-editie, waarvan het programma te raadplegen valt via www.cyclingzandvoort.nl, zal er gefietst worden voor het goede doel: Fight Cancer.

De 24-uurs estafettewedstrijd loopt als rode draad door het evenement en vormt het sportieve hoogtepunt van het weekend, waar heldendom en drama elkaar afwisselen. 24 uur lang zo hard mogelijk rijden op een fiets over het 4,3 km lange circuit van Zandvoort. Overdag en in het holst van de nacht. Bij deze wedstrijd gaat het om in 24 uur zoveel mogelijk ronden op het circuit af te leggen. De teams bepalen zelf hun strategie en kunnen onbeperkt rijders wisselen. Naast knokken tegen de concurrentie, het weer en de omstandigheden op de baan is het hier ook vechten tegen de slaap en uithoudingsvermogen. Een echte teamprestatie en daarmee ook zeer geschikt om als bedrijfsteam aan mee te doen. Het startschot van deze indrukwekkende wedstrijd wordt op zaterdag 17 juni om 12.00 uur gegeven. Tegelijkertijd met de 24-uursrace starten ook de deelnemers die strijden tijdens een 6-uursrace. Zij zien om 18.00 het zwart-wit geblokt op de finishlijn van het circuit.

Strijd in eigen klassement


Om iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen te geven, worden alleen sportieve fietsers (amateurs) toegelaten. Inschrijving is mogelijk als solist, als duo, in de sportklasse (max.4 deelnemers), in de toerklasse (max. 8 deelnemers), in de damesklasse of als bedrijfsteam. Voor alle categorieën is er dus een eigen klassement. Inschrijfinformatie en de voorlopige deelnemerslijst is te vinden op www.cyclingzandvoort.nl.

Test een e-bike of verken met je eigen fiets het circuit

Op zondag is er op de Paddock de mogelijkheid om verschillende soorten en merken elektrische fietsen te testen. Vanaf 9 uur is er de mogelijkheid om over een afgezet parcours van ca. 1,5km alle fietsen te testen. Vanaf 12.30

uur is er zelfs de mogelijkheid om de diverse fietsen te testen op het legendarische circuittraject. Ook is dan het circuit beschikbaar voor andere bezoekers die graag eens met hun fiets willen verkennen.

Goede doel

Ieder jaar koppelt Cycling Zandvoort een goed doel aan het evenement. De eerste drie edities was een deel van de inschrijfgelden bestemd voor Stichting Sam. Voor de editie van 2016 was er samenwerking met Fight cancer. Bij de 2017-editie wordt die succesvolle samenwerking voortgezet.

Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ laat Fight cancer zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen.

Deelnemers hebben de mogelijkheid om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen door zichzelf of het team te laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven.