AMSTERDAM - Nog even een herhaling zodat niemand voor verrassingen komt te staan: ProRail werkt vanaf zaterdag 17 juni tot en met 25 juni negen dagen non-stop aan het spoor tussen Amsterdam Centraal en Schiphol.

Tijdens de buitendienststelling vervangen we wissels, spoorstaven en dwarsliggers en vernieuwen we de wisselverwarming en de rijdraad. Tegelijkertijd wordt ook de elektronica van de Singelgrachtbrug vervangen.

Minder treinen

Door de werkzaamheden zijn er minder sporen in gebruik tussen Schiphol en Amsterdam Centraal. Dit betekent dat er zowel in het weekend als doordeweeks minder treinen rijden dan gebruikelijk. Ook gelden er op enkele trajecten omreisroutes of is een extra overstap noodzakelijk. Voorkom verrassingen en raadpleeg voor vertrek de reisplanner

Grootste vernieuwingsslag

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het bestaan van de spoorwegen.

ProRail vernieuwt in 10 stappen

Het liefst laten we treinverkeer tijdens werkzaamheden doorgaan, maar soms is dat niet mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden of de veiligheid voor de spoorwerkers. We stemmen onze werkzaamheden altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Drie maanden vooruit

ProRail vernieuwt continu het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen.