NOORD-HOLLAND - Op 31 mei en 10 juni laten 69 boerderijen zien waar melk vandaan komt


Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni 2019. 69 melkveehouders in heel Nederland nemen dit jaar deel en openen op de vrijdag na Hemelvaart en op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Op de deelnemende boerderijen is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende Campina-producten (blind) proeven in de zuivelbar. Ambassadeur Epke Zonderland is op een van de Campina-boerderijen aanwezig om meer te vertellen over het belang van zuivelproducten in combinatie met een actieve levensstijl om gezond en fit te blijven.

Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. De deelnemende boerderijen in Noord-Holland:

-Familie Bax (Westzaan) op 31 mei

-Familie Neefjes (Warder) op 31 mei

-Familie Burgsteden (Uitgeest) op 10 juni

-Familie Oudshoorn (Wijdenes) op 10 juni

-Familie Miedema (Slootdorp) op 10 juni

-Familie Voshaart (Nederhorst ten Berg) op 10 juni

Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of alle andere deelnemende boerderijen op https://www.campina.nl/boerderijdagen.