ZANDVOORT - Treinreizigers tussen Zandvoort en Haarlem en vice versa zijn vanaf morgen tot en met 26 november aangewezen op vervangend busvervoer. Dit omdat ProRail het spoor vervangt en een natuurbrug aanlegt.

Vannacht begint het bedrijf met het vervangen van het 8,2 kilometer lange traject. De rails, de dwarsliggers en het ballast worden de komende negen dagen vervangen.

Omdat er in de genoemde periode geen enkele trein op het traject rijdt, maakt ProRail tevens een begin met de aanleg van natuurbrug Duinpoort. Die natuurbrug moet het in de toekomst voor dieren mogelijk maken het spoor op een veilige manier over te steken.

Landshoofd

Komende week wordt het eerste landshoofd aangelegd, waarna in maart volgend jaar de liggers worden geplaatst. Het is bedoeling dat de natuurbrug in juni wordt opengesteld.

Voor reizigers tussen Zandvoort en Haarlem zet de NS bussen in. Omdat de busreis tussen de provinciehoofdstad en de badplaats altijd langer duurt dan de treinreis, wordt reizigers geadviseerd rekening te houden met 15 à 30 minuten extra reistijd.

Op station Zandvoort en station Haarlem staan NS-medewerkers om reizigers met vragen de juiste kant op te sturen.