ZANDVOORT - Voor een groep jongeren in Zandvoort liep Sint Maarten afgelopen zaterdag erg slecht af. Een grote groep jongeren dwong hen om hun opgehaalde snoep af te staan, maar toen de slachtoffers weigerden, werden ze mishandeld.

De jongeren liepen rond 21.10 uur over het Raadhuisplein toen ze werden ingesloten door een groep van twaalf tot zeventien jongeren. Deze groep dwong de vier om hun snoep af te staan. Toen de meisjes daar niet mee akkoord gingen, besloten de daders hen te mishandelen.

Een van de tieners wist te ontsnappen, maar drie meisjes van 14 en 15 jaar zijn in de klauwen gevallen van de groep. De daders hebben het tafereel met hun telefoons vastgelegd.

Angst

De slachtoffers probeerden nog weg te komen, maar de daders volgden hen en mishandelden ze weer. Bij het vluchten zijn de meisjes over de Grote Krocht langs de supermarkt en de Hogeweg gegaan. Daarna zijn ze overgestoken naar de Brederodestraat, waar de daders er vandoor gingen.

De meisjes zijn geschrokken en erg bang geworden door de aard van de mishandelingen. Ze hebben aangifte gedaan en de politie is een groot onderzoek gestart.

Getuigenoproep

Bij de groep zaten ongeveer vier jongens met fietsen, de rest van de groep bestond vooral uit meisjes. De daders hebben de mishandeling gefilmd met hun mobiele telefoon. Van drie daders zijn deze signalementen bekend.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die meer kunnen over wat er gebeurd is. Dat kan via 0900-0044 of anoniem 0800-7000.