ZANDVOORT - Als senior blijft u graag gezond en vitaal, een valpartij wilt u dan ook graag voorkomen.

Op 6 februari start bij Pluspunt een cursus waarin u leert wat u zélf kunt doen om de kans op een val te verkleinen. Deze korte cursus van 5 lessen is speciaal ontwikkeld voor de Zandvoortse senioren.

De valpreventie cursus is een echte aanrader. De cursus draagt bij aan een goede gezondheid en een veilige leefwijze; u leert hoe u het risico op een val kunt verminderen. De cursus is opgebouwd uit 5 thema’s rond vallen en angst om te vallen. Naast beweging en oefeningen krijgt u praktische tips waarmee u meteen zelf aan de slag kunt. Er worden situaties nagebootst uit uw dagelijks leven en u leert uw gewoontes rond bewegen beter kennen. Na de cursus beweegt u zich veiliger in en om uw huis.

De cursus wordt gegeven door twee Zandvoortse fysiotherapeuten die de cursus ook hebben ontwikkeld. De cursus vindt plaats op dinsdagochtend van 11 tot 12 uur en kost slechts € 17,50. U kunt zich aanmelden via de balie/Plusdienst van Pluspunt, tel. 5740330 of 5717373. U kunt ook mailen: plusdienst@pluspuntzandvoort.nl