ZANDVOORT - Op 26 april 2022, heeft burgemeester David Moolenburgh in het gemeentehuis van Zandvoort een aantal Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Dit gebeurde aan een drietal Zandvoorters die zich al decennialang op bijzondere of uitzonderlijke wijze inzetten voor de samenleving.


Dirk Wijnands

De heer Wijnands (72) is vrijwilliger bij het Circuit van Zandvoort. Hij viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum als lid van de Officials Club Automobielsport. Op het circuit vervult hij de functie van Start Official en Flag Marshall. Hij wordt regelmatig door buitenlandse organisatoren uitgenodigd om als official dienst te doen, zoals in Amerika. Daarnaast coacht hij de jonge officials.

Johan Schouten

De heer Schouten (71) was vrijwilliger bij de Nicolaasschool. Lid van de ouderraad en (mede) organisator van activiteiten. Hij is vrijwilliger bij Stichting Pluspunt Zandvoort als chauffeur van de belbus. Tevens is hij vrijwilliger bij de parochie St. Agatha. Hij zet zich in voor minderbedeelden. Zo maakt en bezorgt hij onder andere boodschappenpakketten en regelt hij vakantieweken voor gezinnen. Hij is tuinman bij de zorgorganisatie Nieuw Unicum en conciërge bij de Oranje Nassauschool. Tijdens de coronaperiode haalde hij boodschappen voor mensen die de deur niet meer uit konden of durfden.

Ed Fransen

De heer Fransen (76) was voorzitter van de Protestantse Jeugdvereniging “de Vliegende Schotel”. Hij richtte daar een eigen toneelclub en een operetteafdeling op. Tevens was hij voorzitter, regisseur en schrijver van de Toneelvereniging Wim Hildering. Hij gaf toneelles en verzorgde het decor. De heer Fransen was regisseur van het Sinterklaastoneel dat jaarlijks een voorstelling opvoert voor de Zandvoortse basisscholen. Tot op heden is hij regisseur bij de Zandvoortse Folklore vereniging ‘De Wurf’.