ZANDVOORT - Ben Zonneveld kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Ook is Ben “iemand die vele werkzaamheden heeft verricht die voor de gemeenschap een bijzondere waarde hebben”.


Met zijn kennis, netwerk en ervaring is Ben een stuwende kracht achter vele Zandvoortse evenementen. Dit varieert van muziek-, sport-, en culture activiteiten, tot de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. De ene keer gaat het om het bieden van extra handen, een andere keer om het uitwisselen van kennis, het bijhouden van de boekhouding of het aanvragen van de juiste vergunningen en ontheffingen.

Zo is Ben vanaf de eerste editie van de Circuit Run in 2008 een zeer betrokken vrijwilliger die dit spektakel tot een groots feest voor de deelnemers en bezoekers maakt. Ook zet Ben zich sinds 2005 actief in voor de Zandvoortse radiozender ZFM, waar hij wekelijks een informatieve uitzending verzorgd. Hierbij heeft hij oog voor alle luisteraars en er wordt geen onderwerp geschuwd.

Een feestelijke bijeenkomst waarbij de versierselen daadwerkelijk worden opgespeld, vindt op een later moment plaats. Daar zal uitgebreid aandacht worden geschonken aan alle activiteiten waar Ben zijn medewerking aan geeft en wat dit betekent voor Zandvoort.