ZANDVOORT - De komende weken vinden rondom de Pakveldstraat en de Haltestraat werkzaamheden plaats. Er komen beweegbare palen in het wegdek die automatisch omhoog en omlaag gaan. Deze palen zullen vanaf augustus gebruikt worden voor de zomerafsluiting van de Haltestraat.


De beweegbare palen komen op 2 plekken. In de Pakveldstraat, tussen de kruisingen met de Swaluëstraat en de Haltestraat. En in de Haltestraat bij de aansluiting met de Zeestraat. Aannemer Compeer Infra begint woensdag 26 juni 2024 met de werkzaamheden. Die duren ongeveer 2 weken.

Afgesloten tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden worden de Pakveldstraat en de Haltestraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Om een bestemming in of rondom de Haltestraat te bereiken, kunt u omrijden de via Koningstraat of via de Kleine Krocht en de Swaluëstraat. Hiervoor wordt de rijrichting van de Kleine Krocht omgedraaid.

De afsluitingen gelden tijdens de werkuren overdag óók voor voetgangers. Wanneer er niet wordt gewerkt, kunnen voetgangers de straten in en uit over loopplanken.

De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast opleveren. De aannemer doet zijn best om de overlast te beperken.

Stewards en hekken

In de afgelopen jaren werden stewards en hekken gebruikt om de Haltestraat af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Dit jaar wordt de afsluiting dus makkelijker gemaakt met beweegbare palen. Omdat het regelen nog wat tijd kost, worden de palen vanaf augustus in gebruik genomen. Tot die wordt nog gebruikgemaakt van stewards en hekken.

Fietsers te gast

In een eerder bericht over de zomerafsluiting van de Haltestraat vertelden we u over het idee om van de straat een voetgangersgebied te maken waar niet gefietst mag worden. Omdat dit wettelijk niet zo geregeld kan worden, wordt de straat nu een voetgangersgebied waar fietsers te gast zijn.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden leest u in de bewonersbrief.