ZANDVOORT - Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen is dit jaar een buitenexpositie. Door de coronamaatregelen doen alleen zandkunstenaars mee die in Nederland wonen. Het zijn prominente kunstenaars die allen internationaal hun sporen hebben verdiend. Zondag 9 mei beoordelen een vakjury én een kinderjury de kunstwerken.


De kunstenaars werken sinds maandag 3 mei aan hun sculpturen. Het thema is Ode aan het landschap. De kunstenaars kunnen dit thema naar eigen inzicht interpreteren en uitwerken. U kunt de deelnemers tot 9 mei aan het werk zien tussen 9.00 uur en 17.00 uur op de verschillende plekken in Zandvoort aan Zee.

Speciaal zand
Het zand dat wordt gebruikt is niet rond van vorm, maar hoekig en afkomstig uit de bedding van de Maas en de Waal. Door de vorm van het zand zijn de sculpturen stevig en kunnen de kleinste details in het kunstwerk worden gemaakt.

Prijsuitreiking
Zondag 9 mei om 14 uur maakt de jury een beoordelingsronde langs de sculpturen en vanaf 17 uur wordt de winnaar bekend gemaakt op het Gasthuisplein bij het Zandvoorts Museum.

De zandsculpturen zijn zeker tot en met augustus te bewonderen. Het is na 10 jaar de laatste keer dat het evenement in Zandvoort wordt georganiseerd.