ZANDVOORT - Vanaf 1 juli 2023 gelden voor bezoekers nieuwe parkeertarieven. Het parkeertarief op plekken die speciaal voor toeristen zijn bedoeld, is € 2,50 per uur. Een dagkaart kost € 15 tot € 20. Parkeren in de woonwijken wordt duurder. We willen zo de woonstraten leefbaar houden en zorgen dat bewoners dichtbij huis kunnen parkeren.


Na een uitgebreide evaluatie onder bewoners en ondernemers van het parkeerbeleid dat vorig jaar is ingevoerd, besloot het college en de gemeenteraad wijzigingen door te voeren.

Bedoeld voor bezoekers

De boulevards, parkeerterrein De Zuid, De Favaugeplein, de omgeving van de sportvelden en de parkeervakken aan de Cort v.d. Lindenstraat/Frans Zwaanstraat zijn speciaal bedoeld voor bezoekers. Een dag parkeren kost hier € 15. Borden leiden bezoekers naar de juiste parkeerplekken. In de zomer hoeft tussen 22.00 uur en 10.00 uur niet betaald te worden.

De parkeertarieven in de woonwijken gaan omhoog. Per 1 juli 2023 betaalt iemand daar € 4 per uur voor de eerste 2 uur parkeren. Daarna is het € 7 per uur.

Op de fiets of met het openbaar vervoer naar Zandvoort komen is altijd een goede keuze. Zeker als op warme stranddagen de betaalbare parkeerterreinen al snel bezet zijn.

U kunt de kaart met de bezoekersparkeerplaatsen en tariefinformatie op de webpagina zandvoort.nl/folder_parkeren_bezoekers bekijken.