ZANDVOORT - In de nacht van zaterdag op zondag 21 april is de openbare orde in de Zandvoortse Haltestraat ernstig verstoord. Rond 01:30 uur vond daar een vechtpartij plaats waarbij de politie heeft ingegrepen. Bij de aanhoudingen is verzet gepleegd en zijn agenten beledigd en bedreigd. Ook is er een glas naar een politieagent gegooid. Deze agent heeft voor de verwondingen bij de spoedeisende hulp een medische behandeling gekregen. Twee personen zijn aangehouden.


Naar aanleiding van het ordeverstorende gedrag heeft de burgemeester van Zandvoort tegen deze twee uit Haarlem afkomstige mannen een verblijfsontzegging opgelegd. Deze personen zijn met ingang van vandaag, 24 april 2024, voor de duur van 12 weken niet meer welkom in Zandvoort, in zowel het centrum als aan de Boulevard.

Burgemeester David Moolenburgh: “Ik vind het handelen van deze personen volstrekt onacceptabel. Iedereen is in onze mooie badplaats van harte welkom, maar bij geweld, en dan ook nog tegen een politieagent, trek ik een hele duidelijke lijn. Wie als bezoeker van Zandvoort hierbij betrokken is, komt het dorp voorlopig niet meer in.”

Overtreding van een verblijfsontzegging is een misdrijf. Daarop staan een gevangenisstraf, een werkstraf en een geldboete.Ook kan de burgemeester een nieuwe maatregel opleggen, bijvoorbeeld een langere verblijfsontzegging.