ZANDVOORT - Op vrijdag 3 januari vond de jaarlijkse Zandvoortse Nieuwjaarsbijeenkomst plaats in Zorgcentrum Nieuw Unicum. Traditiegetrouw sprak de burgemeester de aanwezigen toe. Dit jaar blikte David Moolenburgh terug op zijn eerste maanden van zijn burgemeesterschap. Met name de enorme betrokkenheid onder de inwoners van Zandvoort is hem opgevallen.

‘Bij Pluspunt zijn 200 vrijwilligers actief. Hier in Nieuw Unicum werken 90 mensen vrijwillig mee om de bewoners te ondersteunen. De ijsbaan bij het Raadhuis wordt door 90 mensen in stand gehouden. De Zonnebloem, het Rode Kruis, de Sportclubs, de Scouting, het is te veel om op te noemen. Lokale radio ZFM die draait op de inzet van heel veel betrokken inwoners. En niet te vergeten al die mensen die op kleine schaal het verschil maken voor hun buren, familie en omgeving. Als mantelzorger, in de straat, in de buurt. Dat is Onbetaald en Onbetaalbaar.’

Ook sprak hij dankwoorden uit richting die vrijwilligers die zich inzetten bij de brandweer en de reddingsmaatschappij. "In veel gevallen gaat het om taken die wij als vanzelfsprekend beschouwen. Maar pas wanneer je er goed naar kijkt zie je hoe uniek het is."

Verder blikte hij vooruit naar de komst van de Formule 1. "Voor de schaal van Zandvoort en de omgeving is dit een evenement op een unieke schaal. En natuurlijk geeft het ook voor Zandvoorters en Zandvoortse ondernemers overlast. Maar tegelijkertijd ook veel benefits. Dus laten we dan ook vooral alle energie steken in het met elkaar voor elkaar krijgen van een prachtig evenement en later evalueren wat voor de volgende edities beter kan."

Lees de speech van de burgemeester.