ZANDVOORT - Op dinsdag 8 december is de jaarlijkse Burgemeester Niek Meijer Vrijwilligersprijs uitgereikt. Dit jaar gaat de prijs naar alle vrijwilligers in Zandvoort voor hun uitzonderlijke bijdrage in deze moeilijke tijd. Met de uitreiking van de prijs worden alle Zandvoortse vrijwilligers in het zonnetje gezet. De wisseltrofee werd in ontvangst genomen door Hella Wanders van welzijnsorganisatie Pluspunt, in aanwezigheid van voormalig burgemeester Niek Meijer, burgemeester David Moolenburgh en wethouder Raymond van Haeften.


Met de Burgemeester Niek Meijer Vrijwilligersprijs wordt blijk van waardering gegeven aan personen of organisaties die invulling geven aan het vrijwilligerswerk in Zandvoort en/of Bentveld of werkzaam zijn als mantelzorger. Wethouder van Haeften; "Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers, en dat geldt ook zeker voor Zandvoort. Alleen al bij Pluspunt zijn ruim 200 vrijwilligers actief. Maar ook nieuw Unicum, het Rode Kruis, de scouting, de reddingsbrigade, de brandweer, sportverenigingen en nog heel veel andere organisaties draaien voor een groot deel op betrokken inwoners van ons dorp. Dit is van enorme waarde en draagt in grote mate bij aan de leefbaarheid in Zandvoort en Bentveld. Met oprechte waardering, wil ik alle vrijwilligers hiervoor ontzettend bedanken".

Dit jaar gaat de prijs naar alle vrijwilligers en mantelzorgers in plaats van naar een organisatie of een persoon, zoals in eerste instantie met de prijs beoogd was. "De coronacrisis vraagt veel van ons allemaal. Maar juist in deze moeilijke tijd is het bijzonder om te zien dat mensen zich inzetten voor elkaar. Alleen zo komen we met elkaar door deze crisis. Met deze prijs willen we hiervoor onze blijk van waardering voor al deze vrijwilligers tonen", aldus de wethouder. Naast de wisseltrofee wordt een geldbedrag van € 500 uitgereikt aan Pluspunt.

De vrijwilligersprijs is in 2019 door de gemeenteraad opgedragen aan voormalig burgemeester Niek Meijer, als dank voor zijn buitengewone en oprechte betrokkenheid bij het vrijwilligerswerk gedurende zijn burgemeesterschap. Het gemeentebestuur wil hiermee tevens een bijdrage leveren aan de instandhouding en het in beeld brengen van het vrijwilligerswerk in Zandvoort en Bentveld.

De wisseltrofee, in de vorm van een valk, is een handgemaakt beeld van beeldend kunstenaar Kitty Warnawa en is in het raadhuis te bezichtigen.