ZANDVOORT - Dit jaar gaat de Burgemeester Niek Meijer Vrijwilligersprijs naar het hele bestuur van toneelvereniging Wim Hildering. De prijs, een wisseltrofee in de vorm van een valk, werd 25 november 2022 uitgereikt op het raadhuis door burgemeester David Moolenburgh en wethouder Gert-Jan Bluijs.


De bestuursleden zetten zich volgens de jury belangeloos in voor de club en zoeken naar kansen, naar vernieuwing, naar samenwerking. "Ze zorgen dat de verschillende invalshoeken van de oudere en jongere leden bij elkaar komen. Met veel plezier zorgen ze ervoor dat de leden kunnen spelen, de jeugd hun talenten kunnen ontwikkelen en veel bewoners van Zandvoort en omstreken naar de opvoeringen kunnen komen kijken", aldus de jury.

Blijk van waardering

De Burgemeester Niek Meijer Vrijwilligersprijs is een jaarlijkse blijk van waardering voor personen of organisaties die vrijwilligerswerk doen in Zandvoort. Er waren dit jaar 10 genomineerden. De vrijwilligersprijs is in 2019 door de gemeenteraad opgedragen aan voormalig burgemeester Niek Meijer, als dank voor zijn betrokkenheid bij het vrijwilligerswerk tijdens zijn burgemeesterschap.