ZANDVOORT - De gemeente organiseert in samenwerking met Pluspunt en de politie 2 bijeenkomsten voor senioren tegen cybercriminaliteit. Deze zijn op maandag 28 juni en op maandag 5 juli van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Blauwe Tram.


Aanmelden

Wilt u aan de bijeenkomst deelnemen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij de balie van Pluspunt of via telefoonnummer 023-5740330. De bijeenkomsten zijn coronaproof, er wordt anderhalve meter afstand gehouden.

Verschillende vormen criminaliteit
Oplichters worden steeds inventiever en senioren zijn extra kwetsbaar. De komende vier weken geeft de gemeente aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit waar senioren vaak mee te maken krijgen. Denk daarbij aan meekijken tijdens het pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing. Via de Facebookpagina en de Zandvoortse courant krijgt u tips om slachtofferschap te voorkomen. Dat doet men onder de noemer ‘maak het oplichters niet te makkelijk’.

Coronaherstelplan
Het vergroten van de weerbaarheid van Zandvoortse senioren tegen cybercriminaliteit is een van de onderdelen van het coronaherstelplan. De gemeente wil de negatieve effecten van de coronacrisis zo veel mogelijk beperken en heeft daarom dit herstelplan opgesteld.