ZANDVOORT - David Moolenburgh is een half jaar burgemeester van Zandvoort als de coronacrisis uitbreekt. Daarna is het geen moment meer rustig. Wat was zijn lastigste beslissing het afgelopen jaar? Wat vindt hij van de soms ongezouten kritiek? En: heb je eigenlijk nog wel een privéleven als burgemeester in coronatijd? Luister naar zijn verhaal in onze nieuwe podcastserie Coronawandelingen.


Radio- en tv-maker Ger Loogman sprak met de burgemeester tijdens een ontspannen wandeling door de duinen. Moolenburgh vertelt over de dilemma’s waar hij het afgelopen jaar mee te maken kreeg. “Dan doe je toch gewoon even…,” hoorde hij vaak. “Maar niks is gewoon in deze situatie. Elke maatregel die je neemt heeft direct effect op het leven en inkomen van mensen.” Het zijn deze keuzes die het burgemeesterschap beheersten en ook grote impact hadden op zijn persoonlijke leven.

Coronawandelingen
Dit gesprek is de aftrap van een nieuwe podcastserie van de gemeente Zandvoort. In de podcasts vertellen verschillende Zandvoorters over de gevolgen van de coronapandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt. Naast de burgemeester spreekt Ger de komende weken ook met onder andere jongerenwerker Marieke Lowiessen en autocoureur Jan Lammers.