ZANDVOORT - Wilt u energie én geld besparen? Zet nu stappen met de Bespaarbon van de gemeente. Met deze bon kunt u voor € 50 energiebesparende producten uitkiezen én krijgt u gratis advies op maat ter waarde van € 75.

Het doel van de Bespaarbon is om huiseigenaren energiebesparende maatregelen te laten nemen. Hanno Takens van de gemeente vertelt: “Van de Rijksoverheid kregen we, samen met negentig andere gemeenten, subsidie hiervoor. Het is een bedrag van 1 miljoen euro voor de gemeenten Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort en Heemstede.” Deze subsidie kregen gemeentes begin 2020 om de CO2-uitstoot te verlagen en bij te dragen aan het Klimaatakkoord. Hanno: “Het valt midden in de coronatijd maar misschien is dit juist een goed moment om te kiezen voor energiebesparing.”

Steuntje in de rug
Hanno: “De gemeente en inwoners werken zo samen aan minder energieverbruik. Ook kleine energiebesparende maatregelen in huis leveren meer comfort op én een lagere energierekening. Ik hoop dat u de Bespaarbon gaat inzetten. Gebruik het als steuntje in de rug in deze – voor vele Haarlemmers – financieel zware tijd.”

Bespaarbon van € 50
Hanno: “Via www.debespaarbon.nl krijgt u een kortingscode waarmee u energiebesparende producten kunt uitzoeken. In de webshop kunt u voor € 50 producten kiezen als radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen, op kosten van uw gemeente. De producten worden door een fietskoerier bezorgd. Weet u niet precies wat u nodig heeft? Het advies is: ‘isoleren is altijd goed!’. Heeft u bijvoorbeeld radiatoren tegen een buitenmuur die niet is geïsoleerd? Plak radiatorfolie. Er ontsnapt dan veel minder warmte naar buiten. En wist u dat een ledlamp 85% minder stroom verbruikt dan een gloeilamp? Meteen vervangen, u bespaart direct energie en ontvangt aan het eind van het jaar een lagere energierekening!”

Advies op maat ter waarde van € 75
Huiseigenaren kunnen daarnaast ook een gratis energieadvies aanvragen. Hanno: “U mag energiebesparende producten bestellen én gratis advies op maat aanvragen. Met persoonlijke adviezen kunt u nog een stap verder komen met besparen. Daarom is het een goed idee om een deskundige in huis te halen – uiteraard met inachtneming van 1,5 meter afstand – die u vrijblijvend adviseert over de juiste maatregelen. We maken zoveel mogelijk gebruik van lokale adviseurs.”

Bespaar direct
Hanno: “Misschien krijgen we dit jaar wel een strenge winter. Energiebesparende maatregelen helpen direct in minder geld uitgeven aan uw energierekening.” Meteen aan de slag met de Bespaarbon? Ga naar www.debespaarbon.nl en maak gebruik van uw bon. Doe het snel want op = op. Hanno: “De gemeente helpt Zandvoorters graag met energie besparen. Laat deze kans niet aan u voorbijgaan, en ga direct aan de slag!”