ZANDVOORT - Ondanks intensief overleg zijn de provincie Noord-Holland en de gemeente Zandvoort het niet eens geworden over het gebruik van de extra uitweg van het Circuitpark Zandvoort op de Boulevard Barnaart (N200).


De in februari 2020 verleende vergunning maakt afslaand verkeer op de Boulevard Barnaart mogelijk, waardoor onveilige situaties ontstaan. De provincie Noord-Holland zet de beroepszaak tegen de Zandvoortse vergunning door.

Vorig jaar (april 2020) heeft de provincie Noord-Holland beroep aangetekend tegen de door Zandvoort verleende vergunning. Belangrijkste bezwaar van de provincie is dat de vergunning op 50 dagen per jaar afslaand autoverkeer mogelijk maakt. De beroepszaak is uitgesteld in een poging er samen uit te komen.

Verkeersveiligheid
De provincie blijft bij haar uitgangspunt dat afslaand verkeer naar deze extra uitweg alleen bij wijze van uitzondering mogelijk is. Voor de veiligheid van de weggebruikers zou de kruising bij veelvuldig gebruik anders ingericht moeten worden. De provincie en de gemeente Zandvoort zijn het daarover niet eens geworden. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben op 11 mei 2021 besloten de beroepszaak door te zetten. De gemeente Zandvoort is daarvan per brief op de hoogte gesteld.

Extra uitweg voor nood- en hulpdiensten
De provincie heeft meegewerkt aan het vergunnen van de aanpassing van de uitweg om het Circuitpark beter toegankelijk te maken voor nood- en hulpdiensten. Ook mag de verbeterde uitweg, wat de provincie betreft, beperkt gebruikt worden voor ander verkeer. Bij voorkeur alleen wanneer de Boulevard Barnaart is afgesloten voor overig verkeer, zoals tijdens de Formule 1. Bij normaal gebruik van de drukke Boulevard Barnaart zorgt afslaand verkeer naar het Circuitpark echter voor onveilige situaties. Afslaand verkeer kruist hier ook het fietspad en busbaan.