ZANDVOORT - Op vrijdag 13 mei om 13.00 uur wordt de Kinderkunstlijn officieel geopend in de Hervormde kerk van Zandvoort door Gert Jan Bluijs. Het thema van dit jaar is: DE TOEKOMST van ZANDVOORT


Juf Marianne Rebel bezoekt alle scholen en geeft daar een interessante theorieles. De kinderen hangen aan haar lippen als ze vertelt over diverse kunststromingen. Daarna krijgen de kinderen de opdracht om een ontwerp te maken voor de praktijkles. Dit jaar in de educatieruimte van de oude Brandweerkazerne in de Duinstraat. Daar staat het team Kunst op school klaar om de kinderen te assisteren.

Ook zijn er weer vrolijke kunstbankjes geschilderd. Deze worden professioneel in de lak gezet en krijgen straks weer een mooie plek bij de Entree van Zandvoort en de speelveldjes in Zandvoort.

Als we kijken naar de kunstwerken, zien we wat kinderen wensen voor Zandvoort. Er zijn kunstwerken bij over een Kartingbaan, een echte kunstschool, een hotel/surfschool op strand of een Apple store en een eigen hamburgertent.

De schilderijen van de leerlingen van groep 8 worden vanaf begin mei tentoongesteld in de diverse Zandvoortse winkels, de zogenaamde Kinderkunstlijn route.

DJ Maxime verzorgt die middag een spetterende show in de kerk! Daar wil je toch bij zijn?

De kunstwerken worden geveild via de basisscholen.
De opbrengst komt ten goede aan leerlingen in de basisschool leeftijd in Oekraïne.
Het totaalbedrag zal door Burgemeester Moolenburgh bekend worden gemaakt.
Wilt u een kunstbankje adopteren voor het goede doel? Uw naam komt er op te staan.
Hiervoor kunt u contact opnemen met Marianne Rebel (tel. 06 54253401).

Leerlingen uit Zandvoort, schilderen voor leerlingen in Oekraïne

De Kinderkunstlijn is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Zandvoort.
Het Team Kunst op School bestaat uit: Aaltje Vink, Emmy Stobbelaar, Trees Spee, Rob Bossink (fotowerk), Marianne Rebel en Hilly Jansen.

Namens het team Kunst op school