ZANDVOORT - In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Daarmee is de Formule 1 na 35 jaar terug in Zandvoort.


Circuit Zandvoort is in binnen- en buitenland een begrip. Autosportliefhebbers weten al jaren in groten getale de weg naar Zandvoort te vinden. Zandvoort is ‘The place to be’. Ook de Formule 1 vond lange tijd zijn weg naar Zandvoort en zorgde hier voor een rijke sporthistorie. De Grand Prix van Nederland leverde spraakmakende races op, met grote namen als Alain Prost, Ayrton Senna en de laatste winnaar, Niki Lauda.

Burgemeester Niek Meijer “Circuit en Zandvoort zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De comeback van het meest succesvolle race-evenement ter wereld naar Zandvoort is een lang gekoesterde wens van de miljoenen fans van de Formule 1 en in het bijzonder van onze bewoners en ondernemers. Zij kunnen met volle teugen genieten van de voorpret nu zeker is dat de Dutch Grand Prix in onze kustplaats gereden gaat worden.”

Zandvoorters zijn harde werkers. Als zij iets in hun hoofd hebben, dan gaan ze ervoor. Dat geldt ook voor het Circuit met wie de gemeente en ondernemend Zandvoort al jarenlang een goede samenwerking onderhoudt. Circuit Zandvoort is in Zandvoort, in Nederland en in de autosport een sterke verbindende factor.

Wethouder Ellen Verheij: “Geweldig dat er in 2020 weer een Dutch Grand Prix in Zandvoort wordt gereden! De komst van de Formule 1 is een uitgelezen kans voor Nederland, de Metropoolregio Amsterdam en Zandvoort. Een Dutch Grand Prix zorgt voor een enorme media-exposure en laat Zandvoort zien in al zijn veelzijdigheid. Bewoners, bezoekers en ondernemers kunnen hier optimaal van profiteren.

”In 1985 vond in Zandvoort de laatste Grand Prix van Nederland plaats. Maar de liefde voor de Formule 1 is in Nederland nooit vervlogen en leeft nu meer dan ooit te voren. Velen droomden van een comeback. Die is nu, na 35 jaar, werkelijkheid geworden.

Bekijk de projectpagina over de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort.