ZANDVOORT - De Internationale Autosport Federatie (FIA) en Formula One Management (FOM) hebben de kalender voor 2021 bekendgemaakt. Hierin staat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort opgenomen van 3 tot en met 5 september 2021. Na 36 jaar keert hiermee de F1 naar Zandvoort terug. De gemeente Zandvoort is blij dat de nieuwe datum nu bekend is. Hiermee kunnen de voorbereidingen voor een spectaculair raceweekend wederom worden opgepakt.


De nieuwe datum is later in het jaar dan de geplande race in 2020. Die stond gepland van 1 tot en met 3 mei. Met deze nieuwe datum in september is de kans het grootst dat de race met publiek gereden kan worden, gelet op de coronamaatregelen. Ook komt deze datum na de piek van de zomerperiode. Deze verlenging van het toeristenseizoen biedt natuurlijk mooie kansen voor de Zandvoortse ondernemers.

Wethouder van Haeften; ‘Hoewel we er het afgelopen jaar ook al klaar voor waren, gaan we ons ook nu weer inzetten om alle racefans een onvergetelijke tijd te bezorgen in Zandvoort. Nu de nieuwe datum bekend is zijn we in de gelegenheid om de gesprekken op te starten met onze partners in de regio. Met elkaar moeten we zien wat er nodig is om dit grote publieksevenement tot een succes te maken in september komend jaar’.

Op dit moment is natuurlijk nog onbekend hoe de situatie er volgend jaar uit zal zien in relatie tot corona, maar er wordt uitgegaan van ruim 100.000 racefans die dagelijks het evenement bezoeken. ‘Het spreekt voor zich dat veiligheid hierbij voorop staat. Met de organisator van de Dutch Grand Prix gaan we kijken hoe we met de dan geldende coronamaatregelen kunnen zorgdragen voor een veilig bezoek aan Zandvoort’.