ZANDVOORT - Gemeente Zandvoort heeft 10 maart een overeenkomst met MBO College Airport getekend. Ze belooft daarmee te zorgen dat studenten van deze opleiding een stageplek vinden.


Studenten van deze vakschool voor opleidingen gericht op Airport & Logistic Services, Aviation Technology en Travel & Hospitality lopen al jaren stage bij bedrijven in de gemeente Zandvoort. Met deze overeenkomst wordt dit gestructureerd.Veel Zandvoortse jongeren volgen een studie aan MBO College Airport.

Gemeente Zandvoort en MBO College Airport spreken met deze overeenkomst een inspanningsverplichting af om te zorgen dat studenten een stageplek vinden en krijgen binnen de reikwijdte van de gemeente Zandvoort.

Lang- en kortlopende stages

Het gaat om onder andere langlopende stages (16-20 weken) bij bijvoorbeeld NH Hotel Zandvoort, Palace Hotel en Centerparcs Zandvoort en het Zandvoorts Museum.

Kortlopende stages zijn er bijvoorbeeld als hosts op de nieuwjaarsrecepties van de gemeente, bemensing bij de verkiezingsbureaus tijdens verkiezingen, en voor de organisatie Zandvoort Beyond tijdens de Formule 1, waarbij vorig jaar circa 150 studenten fungeerden als city hosts.