ZANDVOORT - De gemeente Zandvoort heeft kennisgenomen van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Eén van de maatregelen is om bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 bezoekers niet door te laten gaan. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor Zandvoort en de evenementen die gepland staan tot het einde van de maand maart.


Het 35-dagen side-event programma ‘Zandvoort Beyond’ dat door de gemeente Zandvoort is geïnitieerd loopt van 27 maart tot en met 3 mei. Hiermee valt het programma deels in de periode van de geldende maatregelen. Dit betekent dat in ieder geval de grotere evenementen van het eerste weekend komen te vervallen, waaronder de kick off bijeenkomst die op vrijdag 27 maart op het Badhuisplein zou plaatsvinden. Ook stonden op 27 en 28 maart de Zandvoort Circuit Run, de Omloop van Zandvoort en de 30 van Zandvoort gepland, met bijna 30.000 deelnemers. Deze zijn inmiddels door de organisator Le Champion geannuleerd; zie bericht. Het Zandvoort Museum, waar op 13 maart de Formule 1 tentoonstelling Magic Moments geopend zou worden, sluit haar deuren tot 31 maart.

Uiteraard is er op voorhand met vele scenario’s rekening gehouden. Echter door de actuele stroomversnelling zijn de consequenties van de genomen overheidsmaatregelen nog niet duidelijk. Wat dit betekent voor evenementen in Zandvoort na 31 maart is ook niet bekend. Van dag tot dag wordt er gemonitord en in nauw overleg met de Veiligheidsregio Kennemerland wordt gekeken welke stappen noodzakelijk zijn na 31 maart.

Lees ook het bericht Informatie over coronavirus d.d. 12 maart.