KENNEMERLAND - GGD Kennemerland opent volgende maand meerdere nieuwe vaccinatielocaties in onze regio. Zo zullen er zo snel mogelijk twee grote test- en vaccinatielocaties in Haarlem en Beverwijk komen. Maar ook voor Uitgeest, IJmuiden en Zandvoort komt er een locatie in het eigen dorp. Voor Zandvoort wordt gedacht aan een mobiele unit.


Regio Kennemerland kent op dit moment één test- en vaccinatielocatie bij Schiphol en meerdere testlocaties in Vijfhuizen, Haarlem en Beverwijk. Daar komen dan twee gecombineerde test- en vaccinatielocatie bij. Een in het Kennemer Sportcenter en de ander op de parkeerplaats P0 van de Bazaar in Beverwijk. Als er genoeg vaccins beschikbaar zijn kunnen er op de nieuw te openen locatie in Haarlem maximaal 1000 prikken per dag worden gezet en op de locatie in Beverwijk maar liefst 2000.

Met het openen van de extra locaties wordt verwacht dat onze regio de grootste groep, de doelgroep 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie, voldoende mogelijkheden biedt om zich te laten vaccineren.