ZANDVOORT - De gemeente begint eind februari 2024 met het groot onderhoud van Nieuw Noord. Men wil het riool in de wijk vervangen en de wijk groener en verkeersveiliger maken. De eerste werkzaamheden zijn in de Keesomstraat.


De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Heijmans. Voor de inrichting van het werkterrein kapt de aannemer enkele ongezonde bomen en verplaatst sommige andere bomen. Daarna worden stenen en tegels in de straten en stoepen verwijderd en wordt het riool vernieuwd.

Als dit is gedaan, wordt de straat opnieuw ingericht. Er komen nieuwe speeltoestellen, bankjes en prullenbakken. Meer plekken om elkaar te ontmoeten. Er komt ook meer beplanting. Op warme dagen zorgt groen voor verkoeling en dat is goed voor dieren en planten. Door het groen wordt het riool ontlast, waardoor Nieuw Noord veel regen tegelijk aankan.

Planning

Het kappen/verplanten van de bomen voor de inrichting van het werkterrein gebeurt eind februari en duurt tot half maart. Het werk aan de straten, stoepen, riolering en het groen begint eind maart en duurt tot eind november 2024.

BouwApp

Er wordt steeds aan een klein stuk van de straat gewerkt. Zo beperken we de overlast. Maar het kan zijn dat door de werkzaamheden woningen of locaties tijdelijk lastig bereikbaar zijn. De aannemer doet zijn best dit zoveel mogelijk te voorkomen. Aan welk deel van de straat exact wordt gewerkt, laat Heijmans de week ervoor aan u weten via de BouwApp. Dit is een app voor uw mobiele telefoon of computer. Voor deze app hoeft u overigens niet in te loggen of persoonsgegevens in te vullen. De BouwApp kunt u downloaden op de website de BouwApp


Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de webpagina Groot onderhoud Nieuw Noord.