ZANDVOORT - Woensdag 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente is op zoek naar mensen die dan willen meehelpen op een van de stembureaus in Zandvoort. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden. U krijgt er een vergoeding voor.


Men zoekt zowel stembureauleden als tellers. Als stembureaulid helpt u mee om te zorgen dat de verkiezingen goed verlopen. U kunt de hele dag meehelpen of alleen in de ochtend of middag. Alle stembureauleden helpen 's avonds ook mee om de stemmen te tellen.

Tijden en vergoeding

Als u de hele dag meehelpt, begint u om 7.00 uur 's ochtends en blijft u tot de stemmen geteld zijn. Dat is meestal laat in de avond. U krijgt een vergoeding van € 190.

U kunt zich ook opgeven als voorzitter. U bent dan de hele dag verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken op het stembureau. U krijgt een vergoeding van € 237,50.

U kunt ook een dagdeel meehelpen. De ochtenddienst is van 7.00 tot 14.00 uur. Het is dan ook de bedoeling dat u om 20.45 uur terug bent op het stembureau om te helpen met tellen. De middagdienst begint om 14.00 uur en duurt ook tot het einde van de telling. U krijgt hiervoor een vergoeding van € 95.

Als u zich opgeeft als teller, verwachten we u woensdagavond om 20.45 uur op het stembureau. Als teller krijgt u een vergoeding van ongeveer € 50.

Meld u aan

Helpt u mee? Meld u aan via het formulier Aanmelden als vrijwilliger voor de Tweede Kamerverkiezingen