ZANDVOORT - Zandvoorters die in de problemen zijn gekomen door de kinderopvangtoeslagaffaire kunnen hulp vragen aan een team van specialisten. Dit hulpteam helpt bij vragen over bijvoorbeeld werk, school en geld.


Door de affaire met de kinderopvangtoeslag raakten veel ouders en hun kinderen in ernstige problemen. Ook in Zandvoort kregen inwoners te maken met schulden, stress en gezondheidsproblemen. Het hulpteam kinderopvangtoeslag van gemeente Zandvoort bestaat uit specialisten die gedupeerden van de kinderopvangtoeslag ondersteunen.

Hulp voor gedupeerde ouders

Het hulpteam voor gedupeerde ouders ondersteunt bij vragen over bijvoorbeeld werk, gezondheid, opleiding en financiën.

Hulp voor kinderen van gedupeerde ouders

Alle kinderen van gedupeerden hebben een brief gekregen, of krijgen die nog, van de Belastingdienst over de Kindregeling. Het hulpteam van de gemeente kan kinderen van gedupeerde ouders bijvoorbeeld hulp bieden bij vragen over onderwijs, werk of bij geldproblemen.

Lees meer over de Kindregeling van de Belastingdienst op de website Kindregelingvoorjou.nl

Goed om te weten

  • Bent u - mogelijk - gedupeerd door de gang van zaken met de kinderopvangtoeslag? En hebt u nog geen contact gehad met de Belastingdienst? Meld u dan aan op de website van Serviceteam Herstel Toeslagen. Dit kan nog tot en met 31 december 2023.

  • Aanmelden betekent dat uw situatie opnieuw wordt bekeken. Aanmelden voor een herbeoordeling is gratis. Wilt u hulp van de gemeente? Het Serviceteam Herstel Toeslagen geeft dit in overleg met u door aan de gemeente waarin u woont.

  • Na ontvangst van uw gegevens, neemt het hulpteam binnen 5 werkdagen contact met u op. U mag ook zelf het hulpteam bellen of mailen

Contact

Het hulpteam kinderopvangtoeslag is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente: 14 023. Als u zegt dat u belt voor het hulpteam kinderopvangtoeslag, wordt u (op werkdagen) binnen 24 uur teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen met uw vraag naar: toeslagenaffaire@haarlem.nl. Geef dan graag ook uw telefoonnummer door zodat wij contact kunnen opnemen met u.