ZANDVOORT - Waarom gaan Zandvoorters op 16 maart naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen? Een interview met Zandvoorter Marcel Busscher van lunchroom Rabbel.


Marcel Busscher: ‘Mijn favoriete plek in Zandvoort is niet echt één plek. Het strand natuurlijk, maar ook het circuit. En het centrum van het dorp, waar mijn lunchroom zit. Eigenlijk alle highlights dus, haha! Ik vind het een heerlijk dorp met fijne mensen.

‘En om dit zo te houden, is de reden waarom ik altijd stem. En waarom iedere volwassen Zandvoorter zou moeten stemmen, vind ik. Als je stemt, dan bepaal je mee. Stem op de bestuurder van wie jij denkt dat hij of zij het beste met het dorp voor heeft. Je kunt wel klagen, maar als je niet stemt, doe je er ook niets aan om zaken beter te krijgen! Met je stem oefen je invloed uit.

'Ik vind veel zaken in Zandvoort al goed geregeld, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen. Wat voor mij belangrijk is tijdens deze gemeenteraadsverkiezingen, is woningbouw. Net als in de rest van Nederland gaat het niet goed met de woningbouw in Zandvoort. Er zijn te weinig woningen voor starters. Wie wil nou op zijn 30ste nog bij zijn ouders wonen?

'Gelukkig zijn er in Zandvoort een paar mooie woningbouwprojecten, maar we zitten natuurlijk een beetje opgesloten in de dorpsgrens vanwege de duinen. Dus moeten we iets bedenken zodat we wel meer woningen kunnen bouwen.’