ZANDVOORT - De buitententoonstelling ‘Verkade in Zandvoort’ is 1 februari officieel geopend. Deze tentoonstelling op de Boulevard is ingericht als eerbetoon aan bekende beeldhouwer en Zandvoorter Kees Verkade.


Wethouder cultuur Gert Jan Bluijs deed een kort welkomwoord doen bij de buitenpanelen op het Badhuisplein. Bij het beeld van Kees Verkade, ’De Oude Garnalenvisser’, op het Burg. Van Fenemaplein gingen de kleinzoons van de kunstenaar op de foto. Dit beeld kennen veel Zandvoorters ook onder naam ‘Het mannetje’.

Eerbetoon

De buitententoonstelling op de Boulevard is een eerbetoon aan Kees Verkade (1941-2020), de gerenommeerde beeldhouwer en jarenlang plaatsgenoot. In de bekende grote lijsten presenteert het Zandvoorts Museum fotowerk, tekeningen, verhalen en gedichten van de beginperiode van Verkade als kunstenaar in Zandvoort.

Wandelroute

In het Zandvoorts Museum kunt u binnen een collectie werktekeningen van Verkade en enkele kunstwerken uit zijn beginperiode. U kunt ook de nieuwe buitenbeeldenroute bewandelen. De routekaart is in het museum te krijgen of hier te downloaden.