ZANDVOORT - Zaterdagavond 18 februari 2023 wordt ons dorp weer feestelijk verlicht. Het is namelijk de avond van de 2e editie van de Zandvoort Light Walk. Deze wandeltocht wordt georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion. Wandelaars die deelnemen aan het evenement lopen 6, 14 of 18 kilometer langs lichtkunstwerken en -acts.


Alle 6.500 deelnemers starten op de Kleine Krocht. De 2 langste afstanden finishen daar ook. De kortste afstand, de Family Walk, finisht op het Gasthuisplein. De Kleine Krocht, het Kerkplein, de Kerkstraat en de Haltestraat zijn vanwege dit evenement enkele uren afgesloten voor verkeer.

Aanmoedigen

U hoeft niet deel te nemen aan de wandeltocht om er een feestelijke avond van te maken. U kunt ook meedoen door langs de route aan te moedigen. En woont u langs de route, dan is het extra leuk als u uw huis of tuin versiert met lichtjes. Wanneer u van plan bent om bijvoorbeeld een vuurkorf te gebruiken, houdt dan rekening met de windkracht en windrichting.

Routes

De verschillende routes gaan onder andere door de Haltestraat, Van Ostadestraat, Kostverlorenstraat en Burgemeester Nawijnlaan (de langste route gaat hier door over de Oude Trambaan). Via de Zandvoortselaan, Haarlemmerstraat, Brederodestraat en Boulevard Paulus Loot lopen de deelnemers het dorp uit. Na een stuk over het Zuiderduinpad lopen zij over het strand weer richting Zandvoort. Langs het circuit, via de Dr. Jacobus P. Thijsseweg, Van Lennepweg en de Van Speijkstraat komen de wandelaars het centrum weer in voor de laatste kilometer.

Meer informatie

Voor meer informatie over het evenement en een kaartje van de routes kunt u terecht op www.zandvoortlightwalk.nl