ZANDVOORT - Maaike Pippel wordt vanaf 1 januari 2021 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Zandvoort. Zij is tot die tijd nog werkzaam voor de werkorganisatie HLTsamen als concernmanager bedrijfsvoering. Ook is zij loco gemeentesecretaris in de gemeenten Hillegom en Lisse. Maaike heeft in haar loopbaan ruime ervaring opgedaan met gemeentelijke organisatie en bestuur.


Pippel kijkt ernaar uit om voor Zandvoort aan de slag te gaan; ‘ Zandvoort is een bijzonder dorp met grote opgaven en mooie ambities, midden in de metropoolregio Amsterdam. Ik ben vastberaden om hieraan bij te dragen. Ook burgemeester David Moolenburgh is blij met de benoeming van Pippel als gemeentesecretaris. ‘Na een uitgebreide selectieprocedure koos het college unaniem voor de ervaring en kennis die Maaike met zich meebrengt. Ik ben ervan overtuigd dat Maaike met haar enthousiasme en ervaring Zandvoort een stap verder gaat brengen in de ontwikkelingen en kansen voor onze gemeente, die voor ons liggen.

Pippel volgt Willem van den Berg op, die de afgelopen twee jaar als gemeentesecretaris voor Zandvoort werkzaam is geweest.