ZANDVOORT - Er gaan extra parkeerplekken komen rondom het Friedhoffplein en bij de ingang van Parkeerterrein De Zuid. Daarom zullen er tussen september 2024 en april 2025 werkzaamheden zijn.


240 parkeerplekken

Een paar jaar geleden is de Boulevard Paulus Loot opnieuw ingericht. Hierbij verdwenen veel parkeerplekken. Toen is beloofd dat er 240 parkeerplekken terug zouden komen op en rond P De Zuid en het Friedhoffplein. Hiervan zijn er al 203 klaar. Door de aanpassingen aan de wegen rond het Friedhoffplein komen de laatste 37 plekken er nu ook bij.

Wegen smaller

Aan de noord- en oostkant van het parkeerplein zijn eenrichtingswegen. Die wegen maken we smaller zodat er parkeerplekken aan de zijkant komen. Er komen 14 parkeerplekken aan de noordkant en 15 parkeerplekken aan de zuidkant. Bij de ingang van Parkeerterrein De Zuid is er ook ruimte voor nieuwe parkeerplekken. Door het stukje straat voor de slagbomen anders in te richten, maken we hier nog 8 nieuwe parkeerplekken.

Verandering

Om deze parkeerplekken te maken, verandert er wat rond het Friedhoffplein. Dit kan zonder dat de verkeerssituatie wordt aangepast. De belangrijkste veranderingen zijn:

  • De strook waar auto's kunnen wachten om het parkeerterrein op te rijden verdwijnt. Auto's wachten straks op de rijbaan.

  • De rijbanen waar parkeerplekken komen, worden iets smaller. Het laatste stukje van de rijbaan naar Parkeerterrein De Zuid wordt breder, zodat je langs de wachtende auto's kan rijden.

  • De 2 bloemperken met rimpelrozen aan de noord- en zuidkant van het Friedhoffplein verdwijnen voor een groot deel. Rimpelrozen zijn planten die hier niet thuishoren.

Planning

Er wordt nu met verschillende aannemers gepraat om te kijken wanneer en hoe men dit het beste kan doen. Het plan is om het werk uit te voeren in het komende laagseizoen (tussen september 2024 en april 2025). Zo zijn de nieuwe parkeerplekken klaar voor het drukke seizoen van volgend jaar.

Meer informatie leest u in de bewonersbrief.