ZANDVOORT - Het merendeel van de Zandvoortse horeca blijkt geen alcohol te schenken aan minderjarigen. Een “mysterie shopper” bezocht het tweede weekend van mei cafetaria’s, restaurants, sportverenigingen, supermarkten en cafés in Zandvoort. Er werd gekeken of het verbod op alcoholverstrekking aan minderjarigen wordt nageleefd. Het blijkt dat 65% van de horeca dit goed doet en 35% dit echt beter moet gaan doen.

De “mysterie shopper” onderzocht of jongeren onder de 18 jaar toch alcohol konden kopen bij alcoholverstrekkers binnen de gemeente Zandvoort. Bij 8 van de 23 gecontroleerde horecagelegenheden werd geconstateerd dat de jongeren hun identiteitsbewijs niet hoeven te tonen en aan hen alcohol werd verstrekt.

Alle bezochte ondernemers worden met een brief over het bezoek van de “mystery shopper” geïnformeerd. De 8 horecagelegenheden die in de fout gingen worden ook telefonisch benaderd om de resultaten verder te bespreken.

Er komt een tweede nalevingsonderzoek waar, anders dan bij dit eerste onderzoek, bestuurlijke sancties worden opgelegd bij geconstateerde overtredingen.