ZANDVOORT - Gemiddeld heeft een inwoner van Zandvoort jaarlijks een hoeveelheid van 270 kilo restafval. Uit sorteeranalyses blijkt dat dit restafval voor meer dan 70% uit herbruikbare stromen bestaat. De rijksoverheid wil dat deze hoeveelheid in 2020 flink is verminderd, van ongeveer 250 kilo per inwoner per jaar in 2014 naar 100 kilo in 2020. In 2025 moet een inwoner zelfs nog maar 30 kilo restafval ‘over houden’.

Als gemeente bieden wij u de gelegenheid om het huishoudelijk afval gescheiden aan te bieden, zoals groente-, fruit- en tuinafval (gft), oud papier, glas, textiel, plastic verpakkingen en drankenkartons. Op de manier waarop we huishoudelijk afval nu inzamelen, gaan we de nieuwe landelijke doelstellingen niet halen. Door te onderzoeken hoe de gescheiden inzameling van het huishoudelijk afval beter kan, kunnen we er samen voor zorgen dat er voortaan méér wordt gerecycled en minder restafval wordt verbrand.

Restafval Zandvoort bestaat voor meer dan 70% uit herbruikbare stromen

Gemiddeld heeft een inwoner van Zandvoort jaarlijks een hoeveelheid van 270 kilo restafval. Uit sorteeranalyses blijkt dat dit restafval voor meer dan 70% uit herbruikbare stromen bestaat. Alleen al het groente-, fruit- en tuinafval, oud papier en plastic verpakkingen en drinkpakken maken bij elkaar in gewicht meer dat de helft van het restafval uit, en in volume ongeveer 65%.

Doe mee aan het onderzoek over afvalscheiding

Voor dit onderzoek maken we graag gebruik van jullie kennis en ervaring op het gebied van afvalscheiding. We moeten het tenslotte samen doen; inwoners en gemeente. Daarom wordt in februari een deel van de inwoners uitgenodigd om een vragenlijst over afval en afvalscheiding in te vullen. Ook bij u kan een uitnodiging op de deurmat vallen. Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar wilt u toch de vragenlijst invullen?

Vul de vragenlijst hier in. Dit kan tot 11 maart 2018.