ZANDVOORT - De riolering in de Hobbemastraat en een deel van de Jan Steenstraat is er slecht aan toe. De gemeente gaat daarom op korte termijn deze riolering vervangen.


De riolering zit vooral onder de tuinen, schuren en aanbouwen van de woningen aan de Hobbemastraat en de Jan Steenstraat. Dit riool is in 2006 aan de binnenkant versterkt, maar uit onderzoek blijkt dat deze versterking niet meer goed werkt. Reparatie of opnieuw versterken wordt afgeraden door experts. Zij geven aan dat het aan het eind van zijn levensduur is. Het riool moet daarom worden vervangen.

Eind januari beslissing

De gemeenteraad zal waarschijnlijk eind januari een beslissing nemen over deze vervanging. Als de gemeenteraad het eens is met de plannen, worden deze werkzaamheden in het eerste halfjaar van 2023 uitgevoerd. De nieuwe riolering wordt aangelegd onder de achterpaden achter de woningen aan beide kanten van de Hobbemastraat. Dit is grond van de gemeente.

Start werkzaamheden

Op dit moment weet men nog niet precies wanneer de werkzaamheden zullen beginnen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Heijmans Infra regio Noord West. De omwonenden worden geïnformeerd zodra meer bekend is.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de werkzaamheden op zandvoort.nl/vervanging-riolering-hobbemastraat