ZANDVOORT - Wethouder sport Joop Berendsen heeft namens de gemeente zijn waardering uitgesproken aan de oude sportraad en hen bedankt voor hun jarenlange inzet. De sportraad geeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies over alles rond de sport in Zandvoort. De oude sportraad heeft onder andere een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de ‘Sportnota 2017+ meer met sport’.

Na het afscheid en de lovende woorden, heeft de wethouder de nieuwe leden geïnstalleerd en welkom geheten. De nieuwe sportraad neemt het stokje over en gaat onder andere de uitvoering van de Sportnota volgen.

Nieuw is dat de leden van de sportraad actief contactpersoon worden richting de sportverenigingen en de overige sportaanbieders in Zandvoort. Daarmee wil de sportraad ogen en oren zijn van wat er speelt in de sport in Zandvoort en de sport meer met elkaar en met de gemeente verbinden. Daarvoor gaan zij de komende tijd de contacten leggen.

Jeugdsportgala 29 november
Een van de eerste activiteiten van de sportraad, is het organiseren van het Jeugdsportgala. Samen met de zeer ervaren Teun die dat al jaren doet, is de voorbereiding in volle gang. Het Jeugdsportgala is dit jaar op donderdag 29 november. Dan worden de jeugdsportkampioenen van Zandvoort gehuldigd (tot en met 13 jaar) en de jeugdige topsporters met een topsportstatus van het NOC*NSF (tot en met 18 jaar).

Aanmelden van de kampioenen kan nu al! Aanmeldingen, vragen over het jeugdsportgala of de sportraad? Neem contact op via secrsportraadzandvoort@gmail.com.