ZANDVOORT - Gemeentesecretaris Anky Griekspoor heeft, na zich 4 jaar met veel toewijding ingezet te hebben voor Zandvoort, een nieuwe uitdaging gevonden. Op 4 september start Anky als gemeentesecretaris in Kampen.

Niek Meijer, burgemeester van Zandvoort zegt namens het college: “Anky heeft met gedrevenheid en passie de afgelopen jaren de belangen van Zandvoort uitstekend behartigd. Zij heeft onder meer een belangrijke bijdrage geleverd aan de ambtelijke fusie met Haarlem. Wij verliezen in haar een gemeentesecretaris die Zandvoort met hart en ziel heeft gediend. Wij zijn haar daar bijzonder erkentelijk voor en wensen haar veel succes in Kampen.”

Anky Griekspoor: “Ik kijk terug op een enerverende en bijzondere tijd. Ik ben als gemeentesecretaris nog meer van Zandvoort gaan houden omdat ik de kans heb gekregen deze prachtige badplaats in al haar facetten te leren kennen. Korte tijd nadat ik in Zandvoort startte werd de ambtelijke samenwerking met Haarlem een rode draad in mijn werk. Daar heb ik, en vele anderen met mij, hard aan gewerkt om per 1 januari 2018 klaar te zijn voor de overgang. Ondertussen bleef de winkel gewoon open met alle dynamiek die onze gemeente zo bijzonder maakt. Nadat de ambtelijke samenwerking per 1 januari 2018 zijn beslag kreeg waren er nog voldoende zaken om af te hechten en de te verwachten fricties aan te pakken. Langzaamaan vindt iedereen zijn weg. Toen de functie van Gemeentesecretaris van Kampen op mijn pad kwam vond ik dan ook dat ik er over na kon denken. Na lang wikken en wegen ben ik er van overtuigd dat er in Zandvoort een stevig fundament ligt en een nieuwe functie in een stad met 53.000 inwoners, ruim 400 ambtenaren met gemiddeld 360.000 toeristen per jaar trekt mij en past bij mij. Ik dank de inwoners, ondernemers, raad, het college en de ambtenaren voor het vertrouwen en de prettige samenwerking en weet zeker dat ik nog vaak in Zandvoort te vinden zal zijn.”

De zoektocht naar een interim-gemeentesecretaris gaat zo spoedig mogelijk van start.