ZANDVOORT - Op 22 maart is de nieuwe website van het Sociaal Wijkteam gelanceerd: www.sociaalwijkteams.nl/zandvoort. Via de site is het nu nog makkelijker om informatie over activiteiten of ondersteuning te vinden. Het Sociaal Wijkteam wil hiermee ook online de Zandvoorters zo goed mogelijk van dienst zijn.


Het Sociaal Wijkteam is er voor iedereen

Je kunt er terecht als je vragen of problemen hebt op het gebied van welzijn, zorg, wonen, geldzaken en werk. Juist is deze tijden van corona, wil het Sociaal Wijkteam bewoners zo goed mogelijk ondersteunen.

Op de nieuwe website kunnen bewoners nu ook zelf veel informatie vinden: over wat ze zelf kunnen doen en welke activiteiten en ondersteuning ze in de buurt kunnen vinden. Ook kunnen ze op de teampagina meer informatie over het Sociaal Wijkteam zelf vinden.

Wethouder Raymond van Haeften is blij met de nieuwe website. ‘’Ik vind het belangrijk dat bewoners de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben en het Sociaal Wijkteam speelt daarbij een belangrijke rol. Op de vernieuwde website kunnen mensen nu zelf veel informatie vinden. Ik zou iedereen aanraden snel een kijkje op de website te nemen.”

Natuurlijk kunnen bewoners altijd terecht bij het Sociaal Wijkteam als ze er zelf niet uitkomen. Ook in deze tijden van corona is het team gewoon bereikbaar, bewoners kunnen een afspraak maken om langs te komen; er zijn op dit moment alleen geen inloopspreekuren.

Wijkgericht en laagdrempelig
In het Sociaal Wijkteam werken professionals vanuit verschillende organisaties. Ze bieden een luisterend oor en gaan samen met de bewoner, en waar mogelijk met mensen uit de omgeving, op zoek naar een antwoord of oplossing. Ook wanneer mensen zich zorgen maken over een buurtgenoot, kunnen ze contact opnemen met het Sociaal Wijkteam in de buurt.

“Wij staan voor persoonlijk en laagdrempelig contact en gaan samen met jou op zoek naar oplossingen in je eigen netwerk, in de buurt of binnen het professionele netwerk. Samen zoeken, samen doen, samen creëren.” Aldus Wendy Zijlstra, lid van het Sociaal Wijkteam.