ZANDVOORT - Zandvoort heeft een nieuw bestuur. Dinsdagavond zijn Martijn Hendriks (Jong Zandvoort), Gert-Jan Bluijs (CDA), Peter Kramer (OPZ) en Lars Carree (VVD) beëdigd als wethouder. Eerder op de dag namen Ellen Verheij en Raymond van Haeften afscheid.


De nieuwe wethouders werden beëdigd tijdens een extra raadsvergadering. Samen gaan ze nu het nieuwe coalitieprogramma Voor Zandvoort uitvoeren.

Nieuwe raadsleden

Tijdens de extra raadsvergadering werden ook enkele nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Dat zijn Bruno Bouberg Wilson (OPZ) en Kenny Bol (CDA). Harry Lemmens (VVD) werd geïnstalleerd als buitengewoon raadslid.

Afscheid

Eerder op de dag namen Ellen Verheij en Raymond van Haeften afscheid als wethouder met een receptie in Bernie's Lounge. Zij verlaten de Zandvoortse politiek. Verheij was wethouder sinds juni 2018. Zij zette zich onder meer in op het gebied van ruimtelijke ordening, mobiliteit, economie en toerisme.

Van Haeften was wethouder sinds juni 2020. Hij had onder meer duurzaamheid, zorg en welzijn en de Formule 1 in zijn portefeuille.